Barion Pixel

üres Budapesti panel lakás home stagingje

Alku nélkül eladva 3 hét alatt!

 

Az üres, de felújított panel lakás hónapig eladhatatlannak bizonyult, majd home staging után 3 hét alatt az eredeti 38 millió Ft-os ár helyett 40 millió Ft-ért kelt el ALKU nélkül!

Kiindulás

Sokszor halljuk munkánk során, hogy a home staging csak luxus ingatlanoknál működik. Mi sem bizonyítja jobban ennek az állításnak az ellenkezőjét, mint az alábbi panel lakás siker sztorija!

Valljuk, hogy a home staginggel minden típusú és méretű ingatlan értéke megnövelhető, ha szakértő kezekre bízzuk a megvalósítást.

Az alábbi történetben szereplő tulajdonosnak nagyon sokat segítettünk, és nagyon elégedett volt az eredménnyel, ami a cikk végén olvasható számokból és véleményből is kiderül. Azonban ha korábban keres meg bennünket, még további költségektől is meg tudtuk volna kímélni.

Home staging

Az ingatlan tulajdonosa akkor keresett meg bennünket, mikor már kész volt a lakás teljes felújításával. Ebben a felújított állapotban kezdte el hirdetni, de egyetlen jelentkező sem érkezett a hirdetésre. Hitte is meg nem is, hogy működik a home staging, de adott nekünk egy esélyt.

Megnéztük a hirdetést és az ingatlant. Rögtön világossá vált, hogy mi a probléma.

Túl jó a lakás

Egyrészt a felújítás „túl jól sikerült”, ami azt jelenti, hogy nem az adott piac célcsoportjának igényeihez igazította a beépített anyagok stílusát, minőségét, stb. Minden ingatlan, így egy panel lakás esetében is az az első, hogy megállapítsuk, ki lesz a célcsoport, akinek szeretnék eladni a lakást vagy a házat. Jelen esetben egy lakótelepi lakásról beszélünk, nem pedig egy belvárosi luxus ingatlanról. Teljesen egyértelmű, hogy itt nem a luxus burkolatok, drága tapéta, stb. az elvárás. Tehát a elsődleges feladatunk az volt, hogy ezt a „túl csillogó” hangulatot  tompítsuk. 

Ahogy a cikk elején említettük, ha korábban keres meg bennünket, arra vonatkozó tanácsokat is adhattunk volna, hogy milyen kategóriájú és stílusú burkolatokat, színeket, stb. válasszon. Hisz nem a felújítással magával volt a probléma, hanem a választott anyagokkal. A home staging alap elve, hogy a cél a megtérülés. Vagyis mindent úgy választunk ki, hogy az eladást segítse, jó minőségű, szép legyen, de mindig a befektetés megtérülését szem előtt tartva.

Üres lakás

Ami talán méginkább megnehezítette az értékesítést, az az a tény, hogy az emberek döntő többsége az üres, berendezés nélküli lakásban nem látja a tereket. Így a leendő vevők sem érezték, hogy ők hogyan fogják tudni ott elhelyezni a bútoraikat, mi, hova fog elférni, milyen funkcióknak fog megfelelni. Sőt, így már  a hirdetés sem volt elég hívogató ahhoz, hogy az érdeklődők megnézzék a lakást. Így egyértelmű volt, hogy be kell rendezni és úgy kell megmutatni a vevőknek.

Végeredmény

Mivel egy teljesen újszerű állapotú ingatlanról volt szó, nem kellett semmihez hozzányúlni, „csak” berendezni. A berendezett lakást természetesen dekoráltuk is, vagyis megteremtettük a „beleszeretős” hangulatot, majd következett a fotózás, melyet minden alkalommal profi fotóssal készíttetünk. A lakás újból meghidetésre került, és megtörtént a varázslat!

Felkészítés előtt a lakás 4 hónapig volt a piacon, de nem sikerült értékesíteni, a hirdetési ára 36 millió Ft volt. Felkészítésre 700 ezer Ft-ot költöttünk és megemeltük a kínálati árat 40 millió Ft-ra. Ezen az áron ALKU NÉLKÜL kelt el az ingatlan.

Nyereség:  3,3 millió Ft néhány hét alatt! (Arról se feledkezzünk meg, hogy 4 hónap sikertelenség után 3 hét alatt eladhatóvá vált!)

Újabb bizonyíték a home staging erejére, amit nem szükséges magyarázni. Az alábbi videón látható a lakás átalakulása.

Tisztelt hölgyeim!

Örömmel jelenthetem, hogy a mai napon sikerült értékesítenem a Párkány utcai lakást a korábban tervezett, de a HomeStaging előtt elérni nem tudott 38 millió Ft-os ár helyett kerek 40 millió Ft-ért. Igaz, hogy valószinűleg azóta a piaci átlagos árak is növekedtek, és ez is közrejátszhatott a dologban, de végülis a berendezés meghozta azt, hogy minden érdeklődő beleszeretett a lakásba, és 3 ajánlattevő közül válogathattam,mindegyik alku nélkül megadta a meghirdetett 40 milliós árat, én pedig kiválaszthattam azt aki a legrövidebb határidőn belül fizet.”

 Köszönöm a munkátokat! Üdvözlettel*

Dr. Tóth Szilárd

*Érsek Dórával közös munka

 

Kérj időpontot szakértőinktől, ha érdekel

a lakáseladás legjobb áron !

FONTOS: Akkor jelentkezz díjmentes online konzultációnkra,

ha van egy legalább 50 millió Ft értékű ingatlanod, amit az elkövetkezendő 3-6 hónapban szeretnél eladni vagy kiadni!

 

1. Töltsd ki az űrlapot!

Add meg az elérhetőségedet, hogy felvehessük Veled a kapcsolatot!

 

2. Add meg ingatlanod néhány adatát!

Az űrlapon az „Tovább” gombra kattintva tudsz tovább lépni.

 

3. Kattints az „Időpontot kérek” gombra, és kész is vagy!

Várd a jelentkezésünket és mindent megbeszélünk!