Barion Pixel

Lakásfelújítás eladás előtt

Lakásfelújítás eladás előtt- megéri?

Sokszor felmerül a kérdés lakás tulajdonosok körében, hogy “minek költsek rá”, majd az új tulajdonos kifesti”. A tudatos eladók már tudják, hogy mindenképpen! De beszéljenek a számok a cikk végén, és döntsd el, hogy megéri-e  a lakásfelújítás eladás előtt vagy sem.

Kiindulás

Megbízónk egy budapesti nagy értékű, két hálószobás lakás felkészítésével bízott meg. A lakás jó állapotban volt, de a tudatos tulajdonos tisztában volt vele, hogy “valamit” kellene csinálni ahhoz, hogy a maximális áron tudja eladni, de nem tudta, hogy mit. Ezért megkeresett bennünket. Mivel a lakás pár évvel azelőtt épült, műszakilag teljesen rendben volt. Funkcionálisan is jól átgondolt terek voltak, a probléma a bútorozással és a konyha állapotával volt. Illetve már aktuális volt a falak festése és a parketta csiszolása. Ez az állapot már pont az a helyzet, ahol mérlegelni kell, hogy esetleg egy kicsit többet kell tenni a klasszikus home stagingnél. Ezért jól döntött a tulajdonos, hogy nem egyedül vágott bele, hanem szakember segítségét kérte.

Aggodalmak

A tulajdonos félelme az volt, hogy nem fogja tudni, mi az amire szükséges költeni, és mi az, amire nem szabad. Mi lenne a megoldás arra, hogy a vevők a legtöbbet fizessék az ingatlanért. Milyen szinten szükséges a lakásfelújítás eladás előtt az ő esetében. Hogyan fogja menedzselni az egészet, és honnan fogja tudni, hogy biztosan megtérül a befektetése. Komplex szolgáltatásunk meggyőzte, hogy minden szempontból a legjobb helyen van: teljeskörű szolgáltatást kap, vagyis neki semmi dolga,  és a sokéves tapasztalatunk 100%-os garancia a sikerre. 

Lakásfelújítás eladás előtt

A piacelemzés itt is megtörtént, enélkül nem kezdünk munkát. Prezentáltuk a tulajdonos számára  hogy mi az a  maximális ár, amit a lakás elérhet a piacon.  Ez találkozott az elvárásaival, így ősszeállítottuk a költségvetést, megterveztük a  munkálatokat és elkészítettük a beszerzési listákat. A tulajdonos elvárásait maximálisan elérhetőnek gondoltuk, és biztosak voltunk benne, hogy a felújításra és home stagingre szánt költségek többszörösen megtérülnek. 

A munkálatok az alábbiakat tartalmazták:

Mivel komolyabb munkálatokra nem volt szükség, a festéssel és parketta csiszolással hamar végeztek a szakemberek. Beszerelésre került az új konyha, függönyök és lámpák.

MEGVALÓSÍTÁS

 

A közös munkát ebben az esetben is piacelemzéssel kezdtük. Megvizsgáltuk, hogy mennyiért lehetne kiadni az ingatlant home staging után és ehhez milyen teendők és mekkora ráfordítás szükséges. A piacelemzés után egyértelmű volt számunkra, hogy egy kivételes ingatlant fogunk tudni a bérleti piacnak kínálni. A tulajdonos jelezte, hogy kiinduló állapotában 2000 eur/hó bérleti díjért tudná kiadni. Mi azonban ennél jóval magasabb összeget tűztünk ki célul!

Végeredmény

a raktárkészletünkről elérhető bérelhető bútorokkal és dekorációval feltettük az i-re a pontot. A home staging segítségével elkészült a tökéletes termék. A bútorbérlési konstrukciónkkal pedig költséghatékonnyá tudtuk tenni a felkészítést megbízónk számára.

A tulajdonos teljes bizalmat szavazott nekünk, így ő azzal töltötte az idejét, amihez ő ért, miközben mi mindent elvégeztünk helyette. A végeredménnyel és az egész munkafolyamattal maximálisan elégedett volt. Az értékesítés pedig szintén a legnagyobb örömére mindössze 6 hétig tartott köszönhetően a felkészített ingtlannak, a profi fotóknak, az általunk megírt marketing szemléletű hirdetési szövegnek, és a vevőkkel való kommunikációnknak.

Tehát megéri-e a felújítás eladás előtt?

Eladáskor a legtöbb esetben A CÉL a LEGJOBB ELADÁSI ÁR, a lehető leggyorsabban. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy ezt HOME STAGING – és használt lakások esetében sokszor kisebb vagy nagyobb mértékű FELÚJÍTÁS ELADÁS ELŐTT- nélkül nem lehet elérni. A VEVŐ értéket kap, és ezért hajlandó többet fizetni!

Jelen esetben felkészítés előtt 75M Forint volt a lakás reális értéke. A felújításra, home stagingre és bútor bérlésre 2,4M Forintot költöttünk. A tulajdonos semmit nem bízott a véletlenre, mikor elkészültünk a munkával, hivatalos értékbecslést is kért a felkészített lakásra, ami 80M Forint volt. Ezek után min 6 hét alatt 86M Forintért értékesítettük az ingatlant. Az értékesítés után még hónapokig ott voltak a piacon azok az ugyanabban a házban, ugyanolyan paraméterekkel rendelkező lakások, amelyeket már a megbízás elején versenytársnak tekintettünk, pedig alacsonyabb áron kínálták őket, mint ezt a lakást!

 

Ha Te is szeretnéd a profitot maximalizálni, akár eladnál, akár kiadnál, keress bennünket bátran!