home staging kiadásra

Miért más a home staging kiadás esetén

Érdekes és izgalmas feladatot kaptunk, egy belvárosi lakás teljes újragondolására. A tulajdonos befektető kérése az volt, hogy rövid, illetve hosszú távú kiadásra is alkalmas tereket hozzunk létre mind funkció, mind design tekintetében. Abban az esetben, ha a home staging kiadásra történő felkészítést takar, némileg másképp kell tervezni. Ezt fogjuk ebben a cikkben bemutatni.

A kiindulási állapot

A belvárosban épült, régi házakban lévő ingatlanokra jellemző a fura szétszabdaltság, és a funkcionalitás teljes hiánya. Ez ennél a lakásnál is okozott némi fejfájást. A lakáson belül volt ugyan fürdőszoba, de a WC-t csak kívülről lehetett megközelíteni. Ezt a problémát tehát mindenképpen meg kellett oldani, amit egy másik ajtó nyitásával meg is oldottuk.

A lakásban eredetileg egy szoba és egy fürdőszoba volt. Mivel a befektető célja egy kiadásra szánt ingatlan kialakítása volt, a tervezés során alapvető volt, hogy a funkcionális átalakítás során az adott alapterületen minél jobban kihasználható helyiségek jöjjenek létre. Így az egy nagy szoba egy nappali-étkező résszé, egy teljes értékű hálószobává és a hálóból nyíló fürdőszobává alakult.

home staging kiadásra

Funkcionális átalakítás

Az előtér feleslegesen nagy és kihasználatlan tér volt, logikusnak megoldás volt itt megtartani a fogadó teret. Emellett ide helyeztük át a konyhát is. Ezzel nyertünk még egy helyiséget, felszabadult az egykori konyha, amiből még egy hálót lehetett kialakítani. Az eredeti fürdő pedig felújításra került.

Azáltal, hogy két külön megközelíthető háló és fürdő jött létre, akár rövid távon, akár hosszú távon történő kiadás esetén, maximális komfortot jelent a bérlők számára. A befektető pedig az adott alapterületen maximális kihasználtsággal tudja hasznosítani az ingatlant.

A stílus is másképp alakul, ha a home staging kiadásra készül

A befektetői célok figyelembevételével a designt is úgy alakítottuk, hogy az a célcsoport számára a leginkább tetsző legyen. A rövidtávra kiadó lakásoknál mindenképpen, de a belvárosi hosszútávra kiadó ingatlanoknál is egyre inkább az a kelendő, ami kicsit más mint a többi, olyan “van benne valami”. Bátrabb, vagányabb a színvilág, mint egy átlag, eladásra szánt ingatlannál. Itt ezt a hatást a fekete-zöld-mustársárga színek kombinációjával, merész poszter tapétákkal, lámpákkal, dekorokkal értük el.

Hosszútávú értéknövelés a cél tervezéskor

Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy a beépítésre kerülő dolgok, mint például a burkolatok, fal festés színe, vagy a konyhabútor semleges színvilágúak maradtak. Így a lakás könnyedén átalakítaható más hangulatúvá  nagy rombolás és költségek nélkül, ha éppen a tulajdonos aktuális igénye más irányba mozdul.

Alapos és gondos tervezéssel sokkal többet ki lehet hozni egy lakásból, függetlenül attól, hogy mi a célunk vele- eladás, kiadás, vagy akár saját otthon kialakítása. Ezért mindig érdemes szakemberrel konzultálni felújítás előtt!

Befektető: FK-Red kft

Fotó: Jurassza Zsófia

Az alábbi videóra kattintva nézheted meg, mekkora változás jött létre az eredeti állapothoz képest!

 

 

1. Töltsd ki az űrlapot!

Add meg az elérhetőségedet, hogy felvehessük Veled a kapcsolatot!

 

2. Add meg ingatlanod néhány adatát!

Az űrlapon a “Tovább” gombra kattintva teheted meg.

 

3. Kattints a “Visszahívást

kérek” gombra, és kész is vagy!

Várd a jelentkezésünket és mindent megbeszélünk!