Barion Pixel

home staging hosszútávú kiadásra

Új építésű lakást készítettünk fel kiadásra

 

1 nap (!) alatt érkezett meg a bérlő ebbe a lakásba. Ha kíváncsi vagy a részletekre, hogy hogyan sikerült ezt elérni, olvasd el a történetet!

Kiindulás

A vírus helyzet okozta változások az ingatlanpiacon erőteljesen érezhetőek a kiadó lakások esetében is. A rövidtávú kiadásra szánt ingatlanok közül nagyon sok eladó sorba került, miután nem tudták hasznosítani vagy átkerültek a hosszútávra kiadó lakások piacára. Emellett a XIII. kerület, ahol ez a lakás található, az egyik legdinamikusabban fejlődő része Budapestnek, rengeteg új építésű lakás mostanra készült el és került piacra. Ez azt jelenti, hogy igen nagy konkurenciára kell számítani a kiadásra szánt lakások piacán, ez pedig azt eredményezheti, hogy a befektetési célú ingatlanok bérleti díja csökken, így a megtérülése sokkal több időt fog igénybe venni. Megbízónk egy új építésű, üres ingatlan felkészítéséhez keresett meg bennünket. Tisztában volt vele, hogy a jelenlegi piacon valamivel ki kell emelkednie, ha gyorsan és igényes, jól fizető bérlőt szeretne találni.

A festék még szinte meg sem száradt a falakon, annyira új és ebből következően hibátlan volt minden. Így a feladat a klasszikus értelemben vett home staging, vagyis a beleszeretős első benyomás megteremtése volt. Ehhez bútorozásra, dekorálásra és persze profi fotókra volt szükség.

home staging

A cél hosszú távú kiadás volt. A lakás elhelyezkedéséből, adottságaiból kiindulva egyértelmű volt, hogy gyerekes család lesz a célcsoport, így a designt és berendezést ehhez kellett igazítanunk. Az alapok szerencsére semlegesek voltak, ahhoz nem kellett nyúlni.

MEGVALÓSÍTÁS

 

Bár a falak a beruházó által átadott állapotban, fehérre festettek voltak, amit mi a home staging során általában egy semleges, melegebb tört fehérrel, meleg szürkével helyettesítünk, úgy döntöttünk, hogy nem költünk feleslegesen az átfestésre. Inkább olyan színvilágot választunk, amibe ez is jól beleillik és a színek fogják lágyítani az összhatást. Az eladó lakások felkészítéséhez képest kicsit izgalmasabb színösszeállítást választottunk, a fehér mellé a lila és szürke különböző árnyalatait.

A kiadó lakásokban- az eladásra kerülőekkel szemben- használatra kész állapotot kell létrehozni, így a bútorozásnál ezt is figyelembe kellett vennünk.

Végeredmény

A home staging által egy friss, fiatalos hangulatú, családnak ideális lakást hoztunk létre. A konyhát- a nem túl szerencsés alaprajz ellenére- úgy terveztük meg, hogy egy család számára minden szükséges funkció meglegyen benne. 4 fő részére étkezőt alakítottunk ki, illetve emellett megmaradt a tágas, világos nappali. Mindkét hálószoba teljesértékű, jól berendezhető, így a tárolás gondját is könnyedén megoldottuk. Külön előnye az ingatlannak, hogy jól használható méretű terasszal rendelkezik. Természetesen azt is berendeztük, hogy meg tudjuk mutatni, ez egy plusz helyiség jó időben.

Bérbeadás

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a home staging működik és tű pontosan határoztuk meg a célcsoportot, minthogy 1 nap (!) alatt megérkezett a bérlő, egy család két kicsi gyerekkel.
Fontos kiemelni, hogy a bérleti díj, amelyet a tulajdonos kért az ingatlanért, 260e Ft/ hó, ami azt jelenti, hogy a home stagingre fordított összeg kb. 5 hónap alatt megtérül! Mindeközben a környéken és magában a házban is vannak hasonló adottságú lakások a piacon, melyekre hónapok óta nem találnak bérlőt, még olcsóbb áron sem! Ez az ingatlan is igazolja, hogy nem csak eladáskor, hanem kiadás esetén is érdemes a home staginget alkalmazni, MILLIÓKkal nagyobb hasznot lehet realizálni egy-egy lakásnál. Arról nem is beszélve, hogy a visszajelzések alapján az ilyen lakásokat választó bérlők igénylik a szép környezetet, ezért hajlandók és tudnak is magasabb árat fizetni, és jobban vigyáznak is rá!

“Mi Rékáékkal, a Renna Home-mal, a balatoni nyaralónk kapcsán kerültünk kapcsolatba. Úgy alakult az életünk, hogy meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy eladjuk a nyaralónkat. Ingatlanközvetítőn keresztül kezdtük el árulni. Habár nagyon sokan érdeklődtek, de eladni mégsem sikerült. Legtöbbször azt a visszajelzést kaptuk, hogy kell még egy szoba…. Eleinte úgy voltunk vele, hogy majd az új tulajdonos csinálja, alakítsa ki saját ízlésüknek megfelelően, de be kellett látnunk, hogy ez nem fog működni.

Habár nem volt teljesen ismeretlen számomra a home staging, de nem voltam otthon a témában. A facebookon találkoztam a Renna Home-mal, utána olvasgattam, elolvastam az összes sikersztorijukat és meggyőztek, fel is vettem velük a kapcsolatot 🙂

Nagyon profin intézték a dolgokat, látszott, hogy van tapasztalat. Folyamatosan kapcsolatban voltunk, mindenről tájékoztattak minket, de mindent ők menedzseltek és circa 3 hét alatt megújult a ház! És 1 hét múlva el is adtuk a házat alku nélkül a meghirdetett árért!

Köszönjük nekik is ezúton is mert nélkülük nem sikerült volna!

Nekünk lesz még egy ingatlan projektünk, remélem nem annyira távoli jövőben, de az már biztos, hogy ismét a Renna Home segítségét fogjuk igénybe venni!”

Rakonczai Bea