Barion Pixel

Felújítás rövidtávú kiadásra

Felújítás rövidtávú kiadásra- megéri? 

Még mindig sokszor felmerül a kérdés, hogy megéri-e és ha igen, milyen mértékű befektetés éri meg felújításra költeni rövidtávú kiadás esetén. Alábbi projektünk bizonyíték rá, hogy a válasz  egyértelműen igen, a mértéke pedig mindig az adott ingatlantól függ.

Kiindulás

Megbízónk egy budapesti belvárosi másfél szobás lakás felkészítésével bízott meg. A lakást korábban is rövidtávú kiadásra hasznosította, de már a kazán sem működött és más tervei miatt el kívánta adni az ingatlant. Tudta, hogy a kazánt mindenképpen meg kell javítani, és tudatosan gondolkodva felismerte, hogy a lakás többet érne, ha felújítva és home stagingelve tenné azt a piacra. A lokáció és a  lakás mérete egyértelműen azt indokolta, hogy továbbra is rövidtávú kiadásra készüljön a felújítás. Számára  a profit maximalizáláson kívül elsődleges fontosságú volt, hogy mi teljes körű szolgáltatást nyújtottunk. Vagyis, kaptunk egy kulcsot és neki semmi tennivalója nem volt.

Aggodalmak

Amikor egy lakást eladásra vagy kiadásra készítünk fel és nem  elegendő a klasszikus értelemben vette home staging, nagyon gondos mérlegelést igényel, hogy mire és mennyit költünk. Nem szabad abba a hibába esni, hogy túl magas költséggel történik a felújítás, mert akkor a végén a várt profit elmarad. Viszont ahhoz minden esetben ragaszkodni kell, hogy a vevőnek értéket adjunk, vagyis hibátlan, funkcionálisan és design tekintetében is tökéletes terméket kapjon. Nézzük hogyan oldottuk meg ezt a helyzetet!

Felújítás rövidtávú kiadásra

Minden esetben, itt is piacelemzéssel kezdtünk, enélkül nem lehet megfelelően megtervezni a folyamatot. Megvizsgáltuk, hogy mi az a  maximális ár, amit a lakás elérhet a piacon. Összeállítottuk a költségvetést, megterveztük a  munkálatokat és elkészítettük a beszerzési listákat. A piacelemzésből egyértelmű volt, hogy a tulajdonos által elvárt eladási ár illetve profit a felújítás után reálisan elérhető, sőt azt túl is tudjuk szárnyalni.

MEGVALÓSÍTÁS

 A munkálatok az alábbiakat tartalmazták:

A kazán már mindenképpen cserére szorult, logikus döntés volt, hogy ha már felújítunk, ezt a némi felfordulással járó szerelést is most végezzük el. Ezenkívül kicseréltük az elhasználódott laminált padlót, a padlóburkolatot, zuhanykabint és mosdót a fürdőben, illetve egy funkcionálisan jobban működő, ugyanakkor kevesebb helyet foglaló új konyhát terveztünk be a régi, rossz állapotban lévő helyett. Majd költséghatékonyan bútoroztuk és dekoráltuk a raktárkészletünkről azonnal elérhető bútorokkal, dekorációs tárgyakkal.

Végeredmény

A tulajdonos csak a munkák elkészülte után nézte meg a végeredményt. Szó szerint nem ismert  a lakásra, annyira tágas, világos, modern lett a felújítás és lecserélt berendezés után. Megmutatta egy ismerősének, akivel még aznap meg is állapodtak, hogy megveszi alku nélkül, így még piacra kerülni sem volt ideje! 

Tehát megéri-e a felújítás rövidtávú kiadásra

Ha egy ingatlant rövidtávú kiadásra kínálunk vagy eladóként olyan befektetőt keresünk, aki erre a célra szeretné hasznosítani a megvásárolt lakást, ugyanaz A CÉL, mint bármilyen más esetben, a MAXIMÁLIS PROFIT és az, hogy a VEVŐ ÉRTÉKET KAPJON. Legyen az nagy értékű ingatlan, vagy olyan, a mai viszonyok között kis értékűnek számító, mint a jelen projektben szereplő. A HOME STAGING, illetve az azt megelőző felújítás szakértelemmel megtervezve MINDEN ESETBEN megtérül. 

Ennél a lakásnál a tulajdonos elvárása az volt, hogy 40,5 MFt -os eladási árat tudjon realizálni, a költségeket leszámítva ezzel lett volna elégedett. Ehelyett mi azt javasoltuk, hogy 44,5M Ft-on hirdessük meg. Végül ahogy említettük, nem volt idő meghirdetni, mert az ismerős azonnal lecsapott rá. Alku nélkül fizette ki a 44,5M forintos vételárat!

Ha Te is szeretnéd a profitot maximalizálni, akár eladnál, akár kiadnál, keress bennünket bátran! 

Mátyás utca home stgaing , tervezte: Rennahome

Jó dolog profikkal együttműködni. Tetszett, hogy elmondtátok javaslataitokat, hogy ezeket indokoltátok, alternatívákat sorakoztattatok fel, megadva nekünk a választás lehetőségét. Tetszett, hogy a lakás felkészítése során diktáltátok a tempót, odafigyelve arra, hogy minden logikus sorrendben készüljön el…. Végül nagy örömünkre szolgált, hogy az ingatlan bérbeadása rendkívül gyorsan megvalósult, köszönhetően az ízléses berendezésnek, a profi hirdetésnek és azon belül az élethű sok fotónak. Köszönöm az együttműködést!

Szengofszky Oszkár