Barion Pixel

Egy lakásból kettő

Két kis apartman születik

Befektetési célú ingatlan vásárlásakor mindenkinek alapvetően két cél lebeg a szeme előtt: a befektetés minél előbb térüljön meg és a lehető legnagyobb hozammal működjön.

Hogy tudunk minél többet kihozni egy 44 nm-es belső udvaros lakásból?

Megvizsgáltuk a környéket, megismertük a befektető szándékait, átgondoltuk az alaprajz adta lehetőségeket és megszületett a koncepció. Megbízónk rövid távú ingatlankiadásban érdekelt és mivel az engedélyek megszerzésének sem volt akadálya úgy döntöttünk, hogy két kis apartman kialakításával, majd azok rövid távon történő hasznosításával fogjuk tudni a legjobb hozamot elérni. A felújítási munkálatok 4 hónapig tartottak és 2019 júniusára készen is állt a lakás, hogy fogadja az első vendégeit.

A szabályos téglalap alakú alaprajznak, három hatalmas ablaknak, két bejáratnak és a majdnem négy méteres belmagasságnak köszönhetően minden adott volt, hogy két teljes értékű apartmant alakítsunk ki. Ez teljes átalakítást jelentett, kiforgattuk a négy sarkából az ingatlant. Kis alapterületű ingatlanoknál a pontos tervezés kulcsfontosságú, hisz gyakran centimétereken múlik, hogy elfér- e a fürdőszobában a mosdószekrény vagy a fürdőkád. Itt tényleg minden centiméter számít.

Mindkét lakásba került galéria. Felül alakítottuk ki a hálóhelyeket, ez alá pedig mindkét lakásban a fürdőszoba került. A nagyobbik apartmanban kádas fürdőszobát sikerült kialakítanunk. Ezt a vendégek kifejezetten kedvelik.
A konyha és a nappali egy térbe került, növelve ezzel a térérzetet. Ezen funkciók felett megmaradt a teljes belmagasság. Igyekeztünk minél kisebb területet galériázni, hogy a kis alapterületű lakás térérzete megmaradjon. Ehhez nagyban hozzájárulnak a nagy ablakok, melyen a fény délutánonként ömlik be a lakásokba.

Tárolóhelyekről sem feledkeztünk meg. Fontos tudni a tervezés megkezdése előtt, hogy milyen célú lesz az ingatlan hasznosítása. Ez nagyban befolyásolja például a tárolás megtervezését. Rövid távú kiadás esetén a vendég ugyan kevesebb ruhát, személyes holmit hoz magával, de a csere ágynemű, a törölközők és takarítószerek megfelelő tárolását, lehetőleg zárható szekrénybe meg kell oldani. Ezzel szemben ha hosszú távú bérlőre tervezünk, akkor több konyhaszekrényre, ruhás- és cipős szekrényre lesz szükségünk. Minden ingatlanfejlesztési projektnél kiemelten figyelünk arra, hogy pillanatok alatt át tudjon alakulni egy ún “airbnb lakás” hosszú távon is élhető otthonná. Hisz a piaci változásokra elengedhetetlen, hogy gyorsan tudjunk reagálni. Ezeknél a lakásoknál is van még lehetőség nagyobb gardróbszekrény és plusz tároló beépítésére, ha szükség lenne rá.

Igazán élhető, néhány napos tartózkodásra tökéletesen alkalmas lakásokat sikerült kialakítanunk, amik 2019-ben egész évre vetítve 12%-os hozamot produkáltak befektetőnknek. Ügyfelünk igazán elégedett a végeredménnyel!

Előtte