Barion Pixel

Családi ház értéknövelése- Budapest agglomeráció

Kiindulás:

Az évek óta lakatlan ikerház fél rendkívül rossz állapotban volt, mikor elkezdtük vele a munkát. Megbízónk befektetési céllal vásárolta az ingatlant, maximális felmérve az előtte álló nehézségeket. 

Romból igazi családi otthon

De mi gond lehet egy néhány éves házzal? A ház csupán 12-13 éve épült, azonban elképesztően elhanyagolták és az utolsó tulajdonos mindent elvitt a házból, ami mozdítható volt. Még a gázkazánt és a radiátorokat is leszerelte, valamint az emeleti francia erkély korlátot is! A burkolatok és szaniterek szintén használhatatlanok voltak. Az ablakok javításra szorultak, a beltéri ajtók tönkrementek.

Végig gondolandó szempontok:

Az egyértelmű volt megbízónk számára, hogy erre az ingatlanra bizony komoly felújítás vár. Több sikeres budapesti ingatlanfejlesztési projektet közösen magunk mögött tudva az is egyértelmű volt számára, hogy nem szabad kihagyni a bútorozást és a dekorálást sem. Biztos volt benne, hogy ami Budapesten a belvárosban működik, az itt az agglomerációban is hozzájárul a gyors értékesítéshez és a magas eladási árhoz.

A felkészítés mértékét és irányvonalát ezúttal is pontosan meghatározott célcsoport igényei határozták meg. Elsődleges vásárlók a településen a Budapestről kiköltöző kisgyerekes családok, akik kész otthonokat kerestek a településen, ami minőségileg és esztétikailag is eléri, sőt meghaladja városi otthonaik szintjét. 

A megvalósítás:

Első lépésként vissza kellett köttetni a villanyt a házba és a fűtésrendszert helyreállítani. Az utolsó tulajdonos ugyanis magával vitte a kazánt és a padlófűtés rendszert is megrongálta.

Majd szükség volt funkcionális átalakításra is. A felső szintet egyik tulajdonos sem fejezte be. A 40 nm-es tér nem volt helyiségekre osztva. Az egész emelet igencsak egyedi ízlés szerint került kialakításra, ugyanis  a falak feketére voltak festve és a fürdőszoba is plafonig fekete csempét és fekete üvegtéglát kapott. Azért ezen még mi is meglepődtünk. Sokféle egyedi megoldást láttunk már, de olyan ingatlannal még nem találkoztunk, aminek egy teljes szintje padlótól, a plafonig fekete lett volna. Ezen a szinten kialakítottunk 2 hálószobát és a fürdőszobát teljesen felújítottuk. 

A földszinten a szobák mérete és elhelyezkedése megfelelő volt. A fürdőszoba ugyan néhány nm-rel nagyobb volt a szükségesnél, de ennek átalakítása olyan összegekbe került volna, ami nem érte már meg. Így a fürdőszobát, a méreteit megtartva felújítottuk, új burkolatot és szanitereket kapott, valamint elhelyeztük itt a mosó- és szárítógép kiállásokat is. 

A melegburkolatot az egész házban ki kellett cserélni, mert sok helyen tönkrement, felázott, valamint a lépcsőt is ugyanazzal a laminált parkettával burkolták le, hogy egységes képet kapjon a ház. Ugyanígy a festés is megtörtént az egész házban és egy-egy falszakaszon visszafogott színű tapétákat helyeztünk el. 

A felújítás részeként a beltéri ajtókat is kicseréltük és egy modern konyha is beépítésre került, ami a célcsoport minden igényét kielégíti. Figyelembe vettük, hogy egy vagy több gyermekes vevő igényli a nagyobb hűtőt és a mosogatógép beépítése is elkerülhetetlen. 

Bútorozás és dekorálás

A felújítást követte a lakás bútorozása és a dekorálása. Fiatalos, világos színvilágot nem csak a beépítésre került anyagokon, hanem a lámpákon és a bútorokon is végigvittük. A kiegészítőkben használtunk friss és vidám színeket.

A ház remek adottsága miatt minden helyiség természetes fényt és szellőzést kap, a konyha és a fürdőszobák is ablakosak. A nappali pedig hatalmas teraszajtóval nyílik a kertre. Ezekre az ablakokra csak vékony fényáteresztő függönyt választottunk, mely még tovább növelte a tágas, világos térérzetet. 

Home staging a kertben is? 

Családi ház esetén elengedhetetlen, hogy a belsőhöz hasonlóan a külső tér is megújuljon. Hisz ebben az esetben nem az előszobába lépve éri az érdeklődőt az első benyomás, hanem a kertkapuban. 

Továbbá célcsoportunk számára az elsődleges motiváció a költözéshez az udvar és egy kényelmes terasz megléte. Így a kertet gyepszőnyeggel füvesítettük, a teraszt újraburkoltuk és kényelmes teraszbútorral és vidám textilekkel színesítettük.

Végeredmény:

A végeredmény egy kívül-belül felújított, 3 szobás, 2 fürdőszobás, amerikai konyhás ikerház fél, mely 89 nm-en a lehető legtökéletes térkihasználást jelenti. Nem mellesleg ez a méretű és elosztású ingatlan a legkelendőbb a kertvárosokban és agglomerációs településeken. Tökéletes az egy vagy több gyermekes családok számára.

A felújítás megfeszített tempóban zajlott, 2 hónap alatt végeztek a mesterek. Ezt követően még 2 hetet vett igénybe a bútorok összeszerelése és a dekorálás, majd a profi fotósunk szemével mindezt megörökítettük és be is mutattuk a hirdetési portálokon.

Az értékesítés:

A piac napokon belül visszaigazolta, hogy a célcsoportot és az igényeket tökéletesen határoztuk meg. Hatalmas érdeklődés mutatkozott a ház iránt, amit 2 héten belül ALKU NÉLKÜL, az ELVÁRT ÁRAT 6 MILLIÓ FT-TAL MEGHALADVA vásárolt meg egy fiatal házaspár, akik első gyermeküket várták. 

Gondos tervezéssel, a home staging elveinek és a célcsoport igényeinek ismeretével minden ingatlant MILLIÓKKAL lehet ÉRTÉKESEBBÉ tenni. Az értéknövelés pedig minden esetben meghaladja a rá költött összeget, ha az tudatosan kerül elköltésre és csak olyan beruházások történnek, amelyek maximálisan megtérülnek. 

Jöjjenek az igazán látványos képek!