Barion Pixel

Balatoni nyaraló eladva alku nélkül ,

7 Millióval többért

Balatoni nyaralót készítettünk fel eladásra

 

Egy éve várta vevőjét az a nyaraló, amit csupán 3 hét alatt készítettünk fel, majd ezt követően 5 nap alatt kelt el 7 millió Ft-tal többért ALKU nélkül! Ha kíváncsi vagy a részletekre, olvasd el a történetet!

Kiindulás

Az ingatlanpiac ma szinte ki van éhezve jó minőségű, igényes, jól funkcionáló ingatlanokra. Az lehet, hogy Budapest belvárosában most épp sok ilyet találni, de az ország többi részén alig-alig.

A COVID márciusban megbolygatta az ingatlanpiacot, a nyaralók tekintetében azonban élénk kereslet növekedésről beszélhetünk. A karantén hatás, a home office elterjedése következtében felerősödött a kiköltözési hullám a kertes házak, nyaralók irányába. A munkavégzés nem jelent most kötöttséget a munkavállalók egy jelentős részének, így számukra kellemes alternatíva lehet a városi lakás helyett egy nyaralóban átvészelni ezt az időszakot. Az idei évben a belföldi turizmus volumene is megnőtt, kevesen hagyták el az országot nyaralás céljából. A kiemelt nyaralóövezetek befektetési szempontból is kiemelkedőek. Talán azt sem túlzás állítanunk, hogy a Balatoni régió lehet az idei év nagy nyertese.

DE! A rendkívül magas ingatlanárak megváltoztatták a vásárlók hozzáállását is. Már nem hajlandóak bármit megvenni magas áron, minőségi ingatlanokat akarnak. Ilyenből pedig kevés van.

Erre egy fantasztikus példa ennek a balatoni nyaralónak a története. A cikk végén megosztjuk a mindenkit leginkább érdeklő számokat, vagyis, hogy mennyire érte meg a felkészítés!

home staging

Bea egy cikkünket olvasta és keresett meg bennünket. Nem értette, hogy ők egy éve árulják a balatoni nyaralójukat sikertelenül, miközben mindenhol arról olvas mekkora a kereslet ebben a régióban és hatalmas az érdeklődés a balatoni házak iránt. 

felkészítés fókuszpontja

 

Kértük, hogy küldje el nekünk miről is van szó. A képeket és a hirdetési anyagot átnéztük,  elemeztük a környék ingatlanpiacát. Ezekből egyértelműen kiderült, hogy mi lehet a probléma. Számos tényező akadályozta az értékesítést, annak ellenére, hogy az ingatlan megfelelően volt árazva és a lokáció is kiváló volt. Nézzük, mik voltak ezek az eladást gátló tényezők: 

  1.  A ház mérete minimum két hálószobát indokolt, itt azonban csak egy volt
  2.  A sötét gerendák és lambéria, nyomasztó hangulatot árasztott
  3.  A belső tér inkább hasonlított egy bútorraktárra, mint egy hangulatos nyaralóra.
  4.  Előnytelen fotók a hirdetési portálokon. 

Szerencsére mindez orvosolható. Mérlegeltük, hogy mik azok a munkálatok, amik a legkisebb befektetéssel a legnagyobb mértékben növelik az ingatlan értékét és az eladhatóságát. A tulajdonosok célja egy év után az eladhatóság volt. Korábban 43 millió Ft-ért hirdették az ingatlant sikertelenül. Felkészítés után 45 millió Ft-ért szerették volna értékesíteni. Mi már a munkálatok megkezdése előtt is láttuk, hogy ennek a háznak az eladási ára ezt jóval meg tudja haladni. 

FELKÉSZÍTÉS MENETE

Átbeszéltük a teendőket, a költségeket és az ütemezést a tulajdonosokkal, akik úgy döntöttek a teljes lebonyolítást ránk bízzák. Innentől felgyorsultak az események. Már nyár közepe volt és az ingatlannak piacra kellett kerülnie még a szezon vége előtt.

Villámgyors szervezéssel, két hét múlva már a festők dolgoztak a házon. Közben összeállítottuk és beszereztük a szükséges bútorokat,lámpákat, dekorációkat, megszerveztük a szállításokat, takarítást és a fotózást. Az első ecsetvonást követő 3. héten a lakás készen állt a fotózásra. Rendkívül megfeszített tempót diktáltunk a mestereknek, de a végeredmény magáért beszél.

Kialakítottunk egy második hálószobát, a falakat, ajtókat, lambériát átfestettük, kicseréltük, illetve pótoltuk a hiányzó lámpákat. Megújult a ház bútorozása is. A használható darabokat kiegészítettük néhány új bútorral, és lecseréltük a függönyöket is, ahol szükség volt rá. Rengeteg dekorációt szereztünk be, amivel igazi nyaraló hangulatot teremtettünk a házban. A styling a fontosságáról nem lehet elégszer beszélni. Enélkül egy szépen felújított, de élettelen teret hozunk létre és pont az a “wow” érzés fog hiányozni az ingatlanból, ami megfogja a vevőt és első pillantásra leveszi a lábáról. 

Végeredmény

A ház felkészítését követően megírtuk a profi marketing anyagot, kiválogattuk a fotókat, és felkerült a hirdetési portálokra az ingatlan. Az érdeklődés azonnal megindult, a harmadik napon már megérkezett az első ajánlat, de azt a tulajdonos nem fogadta el. És milyen jól tette, hisz az 5. napon megérkezett az a vevő, aki ALKU NÉLKÜL a meghirdetett áron vásárolta meg a házat. Végére hagytuk a legizgalmasabbat, a számokat. 

Felkészítés előtt a ház egy évig volt piacon, de nem sikerült értékesíteni, a hirdetési ára 43 millió Ft volt. Felkészítésre 3 millió Ft-ot költöttünk és megemeltük a kínálati árat 49,9 millió Ft-ra. Ezen az áron ALKU NÉLKÜL kelt el az ingatlan. 

Nyereség:  3,9 millió Ft néhány hét alatt! (Arról se feledkezzünk meg, hogy egy év sikertelenség után 5 nap alatt eladhatóvá vált!)

Ehhez azt hiszem nem kell sokat hozzátenni, mindenki döntse el, hogy megérte-e… 🙂 és lássuk a képeket! 🙂

“Mi Rékáékkal, a Renna Home-mal, a balatoni nyaralónk kapcsán kerültünk kapcsolatba. Úgy alakult az életünk, hogy meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy eladjuk a nyaralónkat. Ingatlanközvetítőn keresztül kezdtük el árulni. Habár nagyon sokan érdeklődtek, de eladni mégsem sikerült. Legtöbbször azt a visszajelzést kaptuk, hogy kell még egy szoba…. Eleinte úgy voltunk vele, hogy majd az új tulajdonos csinálja, alakítsa ki saját ízlésüknek megfelelően, de be kellett látnunk, hogy ez nem fog működni.

Habár nem volt teljesen ismeretlen számomra a home staging, de nem voltam otthon a témában. A facebookon találkoztam a Renna Home-mal, utána olvasgattam, elolvastam az összes sikersztorijukat és meggyőztek, fel is vettem velük a kapcsolatot 🙂

Nagyon profin intézték a dolgokat, látszott, hogy van tapasztalat. Folyamatosan kapcsolatban voltunk, mindenről tájékoztattak minket, de mindent ők menedzseltek és circa 3 hét alatt megújult a ház! És 1 hét múlva el is adtuk a házat alku nélkül a meghirdetett árért!

Köszönjük nekik is ezúton is mert nélkülük nem sikerült volna!

Nekünk lesz még egy ingatlan projektünk, remélem nem annyira távoli jövőben, de az már biztos, hogy ismét a Renna Home segítségét fogjuk igénybe venni!”

Rakonczai Bea