Barion Pixel

Home staging Blog

Egy blog, ahol minden a home stagingről szól. Tippekre és ötletekre vagy kíváncsi, vagy ingatlanpiacról tájékozódnál? Jó helyen jársz! De itt olvashatsz cikket arról is, hogy működik ma Magyarországon a home staging.  

Home staging tippek lakáseladáshoz

Home staging tippek lakáseladáshoz

Home staging tippek lakáseladáshoz- 10+1 tipp a sikeres értékesítésért Ha gyorsan és jó áron szeretnéd eladni a lakásodat. A legalapvetőbb lépésektől a profi praktikákig

Ingatlanárak – hova tartanak?

Ingatlanárak – hova tartanak?

Ingatlanárak, a téma, ami mindekit érdekel. Vásárolnánk, eldanánk, befektetnénk…, mindenképpen érdekes, hogy hogyan alakul az ingatlan piac.

Ingatlan hírdetés tippek

Ingatlan hírdetés tippek

Ingatlanhirdetés: profi tippek a gyors lakáseladáshoz
A sikeres ingatlanértékesítés egyik legfontosabb eleme a jó ingatlanhirdetés. Cikkünkben bemutatjuk, milyen elemei vannak, hogyan lesz hatásos és mik azok az apró részletek, amelyekre mindenképpen oda kell figyelni.

Ingatlan eladás tippek

Ingatlan eladás tippek

Az ingatlaneladás nagy stresszel járhat, főként, ha sürget az idő. Lépésről lépésre végigvesszük a folyamatot, praktikus tippeket adunk, hogy mihamarabb és minél magasabb áron találjon gazdára az ingatlan, bemutatjuk a leggyakoribb hibákat is, hogy te már ne kövesd el őket.

Lakberendezés és a home staging

Lakberendezés és a home staging

Lakberendezés és a home staging: nem mindegy, laksáunk szebbé tétele miért olyan fontos számunkra. Ha tudni szeretnéd, melyikre mikor lehet szükséged, ez a cikk Neked szól.

Ingatlan fotózás tippek

Ingatlan fotózás tippek

Az ingatlan fotózás jelentős része a lakás eladásának. A jól elkészített képek rengeteget fognak dobni az otthon értékét: azonban a lakásfotózás is tartogat számodra néhány szabályt.

Home staging tudnivalók

Home staging tudnivalók

Lakást jó áron eladni talán nem is tűnik bonyolult feladatnak. Azonban a minél hatékonyabb és sikeresebb ingatlaneladás már nem ilyen egyszerű.
Mit is jelent a home staging, és honnan jön ez az egész ágazat?

Ingatlanpiac 2021 június

Ingatlanpiac 2021 június

Elképesztően érdekes elemzést tett közzé az ingatlan.com. Erre a kimutatásra még az is felkapja a fejét, akit egyébként hidegen hagynak a statisztikák.

Ingatlanpiaci piaci várakozások 2021-re

Ingatlanpiaci piaci várakozások 2021-re

Ingatlanpiaci várakozások 2021-re. Tavaly fenekestül felfordult a világ, az ingatlanpiac sem volt kivétel, az idei év azonban nagy lendülettel indult.

Otthonfelújítási támogatás

Otthonfelújítási támogatás

Otthonfelújítási támogatás- Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy a legjobban ki tudd használni ezt a lehetőséget, akár home staginghez is!

6 legnagyobb home staging hiba 2.

6 legnagyobb home staging hiba 2.

Folytatás! Összeszedtük, mi a 6 legnagyobb home staging hiba, amit ha elkövetsz, az ingatlanod nem fog kitűnni a piacról és pénzt vesztesz.

6 legnagyobb home staging hiba 1.

6 legnagyobb home staging hiba 1.

Összeszedtük, mi a 6 legnagyobb home staging hiba, amit ha elkövetsz, a lakásod nem fog kitűnni a piacról és pénzt vesztesz.

A home staging ára

A home staging ára

Talán ez a leggyakoribb kérdés, amit kapunk: mennyi a home staging ára? Egy közérthető példával szoktuk elmagyarázni, hogy miért nem lehet fontos információk hiányában korrekt árat mondani.

Ingatlanpiaci aktualitások

Ingatlanpiaci aktualitások

Az ingatlanpiacon volt egy komolyabb zuhanás, majd jött a visszapattanás, az elmúlt hetekben pedig kedvező jelek is láthatóak, de a bizonytalanság érezhető. A márciusi teljes bénulást követően a nyári hónapokban már ugyan megindult a kereslet növekedése, azonban a kilábalás még várat magára.

12 biztos tipp konyhád felkészítésére

12 biztos tipp konyhád felkészítésére

A konyha és a fürdőszoba adja el a lakást – hangzik a mondás. Mi azért azt gondoljuk egy sikeres értékesítéshez ennél több kell, de kétségtelen, hogy ezen helyiségek állapota döntő jelentőségű. Kövesd tippjeinket, állj neki még ma és a hatás nem marad el!

Home staging lakott lakás esetén

Home staging lakott lakás esetén

A napokban többen kérdeztétek tőlünk, hogy lehet felkészíteni az ingatlant, ha abban éltek és maradnátok is az értékesítés teljes időszakára. Készítettünk egy cikket, hogy lássátok ez egyáltalán nem lehetetlen, bár igényel némi erőfeszítést. Ha költözésre gondol az ember, az biztos, hogy a rengeteg holmi és bútor pakolását a háta közepére sem kívánja…

Mi történik az ingatlanpiacon?

Mi történik az ingatlanpiacon?

A sajtó rengeteget foglalkozik a pandémia ingatlanpiacra gyakorolt hatásával. Sokkoló szalagcímek, nyugtalanságra okot adó cikkek jelentek meg az elmúlt hetekben a hírportálokon. Nézzük mi is történik? Az mindenki előtt ismert, hogy 2014 eleje óta az ingatlanpiac felívelő szakaszában komoly áremelkedés ment végbe…

Add el alku nélkül válságban is!

Add el alku nélkül válságban is!

Újabb ügyfelünk népesíti az elégedett ingatlanértékesítők táborát! Az út most kicsit döcögősre sikerült, de a várt végeredmény nem maradt el!
Neked is az első gondolatod a mai piaci környezetben az, hogy feltétlenül árat kell csökkenteni ahhoz, hogy el tudd adni a lakásod?

9. Tipp: teremtsd meg az életérzést!

9. Tipp: teremtsd meg az életérzést!

A talán legnehezebben megfogható tippet hagytuk utoljára, ez pedig a “wow” életérzés megteremtése. Ezzel teheted fel a pontot az i-re. Ha minden korábbi tippünket végigcsináltad, akkor ott állsz egy letisztult, szellős, jól funkcionáló lakásban és már csak néhány hangulati elem kell a TÖKÉLETES…

8. Tipp: fények

8. Tipp: fények

Először is engedd be a fényt! A természetes fénynek ne álljon semmi útjába, ne használj nehéz sötétítő függönyöket, színes rolókat. Másrészt gondoskodj megfelelő mesterséges világításról is. A félhomálynál nincs lehangolóbb! Még egy szép, átgondolt, világos színekre hangolt enteriőr is csak szomorú…

7. Tipp: megfelelő színek használata

7. Tipp: megfelelő színek használata

Vajon mitől válik egy lakás, egy tér világosabbá és tágasabbá? A szelektálás és a megfelelő mennyiségű és méretű bútorok használatáról már volt szó, nézzük most, hogy mit tehetünk még. Van olyan otthon, ahol ez egyszerűbb, mert kedvező fekvésű, a nap nagy részében besüt a nap és megfelelő mennyiségű…

6. Tipp: takaríts ki!

6. Tipp: takaríts ki!

Csillogjon minden úgy, mint egy szállodában. Egy koszos lakás azonnal visszataszító érzést kelt. Nem csak kevésbé lesz vonzó, hanem azt a gondolatot ébreszti az érdeklődőben, hogy az ingatlan nincs megfelelően karbantartva. Nem számít, milyen gyönyörűen felkészített az otthonod, ha nincs tisztaság.

5. Tipp: szabadulj meg a felesleges holmiktól!

5. Tipp: szabadulj meg a felesleges holmiktól!

Ha már nekiálltál a személytelenítésnek, folytasd úgy, hogy átnézed az egész lakást: mire van valóban szükség egy tágas, szellős érzetű lakás kialakításához. Minden, ami akadályt jelent ebben, kerüljön el a lakásból! A szoba persze attól nem lesz nagyobb, hogy megszabadulunk a felesleges dolgoktól…

4. Tipp: személyteleníts!

4. Tipp: személyteleníts!

Kevés dolog rémiszti el gyorsabban a vevőt, mint egy zsúfolt lakás. A rengeteg személyes tárgy megnehezíti számára, hogy bele tudja képzelni magát a lakásba. Az érdeklődő nem a TE otthonodat, hanem az ÖVÉT akarja látni, és abba nem férnek bele a Te emlékeid, a gyermeked rajzai vagy az utazásod alkalmával…

3. Tipp: fókuszban a konyha és a fürdőszoba

3. Tipp: fókuszban a konyha és a fürdőszoba

A fürdőszoba és a konyha “adja el” a lakást. Gondolj bele, hogy e két helyiség állapota milyen sokat elárul egy lakásról. A 20 éves csempék a falakon, az elkoszolódott fuga a padlólapok között, a megsárgult és lógó ajtajú konyhabútor, a vízköves mosogatótálca, a leégett zsír nyomai a sütőn és a tűzhelyen…

2. Tipp: gondold át a bútorozást!

2. Tipp: gondold át a bútorozást!

A bútorok egyik legfontosabb szerepe az eladáskor, hogy megmutassák melyik helyiség mire való. A megfelelő méretű és mennyiségű bútor elhelyezése, a közlekedési útvonalak szabadon hagyása egyrészt megnyitja a szobát és ezáltal az nagyobbnak tűnik, másrészt egyértelmű lesz a helyiség lakásban betöltött szerepe.

1. Tipp: javíts ki minden hibát!

1. Tipp: javíts ki minden hibát!

Ma az ingatlanvásárlók 65-80% jó vagy nagyon jó állapotú lakást keres. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a vevők még ebben a piaci környezetben sem – ahol az egekben a lakásárak – akarnak a felújítással, festéssel, javításokkal bajlódni. Köztudott, hogy ma milyen nehéz megbízható szakembert találni…

Itt találkozhattál velünk:

ing befektetők napja 2020
libri logo

a mi

Otthonunk

magazin