Magyar home staging 3.0

Előfordul, hogy nem működik? Mi az oka?

Az előző cikk folytatásaként beszélnünk kell arról is, hogy miért hallani sokszor, hogy “én megcsináltam mindent, amit a home stager javasolt, kitakarítottam, elpakoltam, lefotóztam, de semmi nem történt. A home staging nem működik.”

Ha az előző két bejegyzést olvastad, akkor tudod, hogy nem minden lakás alkalmas a klasszikus home stagingre. Az egy alapvetően jó állapotú ingatlannál elegendő. Ezért javasolt home staging szakemberrel konzultálni arról, mi a teendő a lakásoddal, mielőtt értékesíted. Ő pontosan meg tudja mondani, hogy mire szabad és kell költeni, mit kell feltétlenül megcsinálni vagy megcsináltatni. Ugyanakkor azt is el fogja mondani, hogy mi az, amire nem szabad pénzt szánni,mert nem fog megtérülni!

Ezen a ponton viszont nem lehet elmenni amellett, hogy a jó home staging szakembernek tudni kell nemet is mondania. Ha azt látja, hogy a klasszikus home staging nem fog működni az adott ingatlannál, mert az alap állapota nem megfelelő, nem szabad klasszikus home staginget javasolni!

Ha egy rossz állapotú lakásban kezdünk el bútorokat ki- bevinni, rendet rakni, “párnát dobálni”, dekorálni, annak semmi hozzáadott értéke nem lesz! Hiszen az alap rossz állapoton nem fog változtatni. A falak koszosak maradnak, a terek elosztása nem változik, a beázás nyoma a plafonon, a csempéről a penész, a konyhapultról a beívódott szennyeződés nem fog eltűnni. Teljesen egyértelmű, hogy a felszínes “csinosítgatás” nem jár majd eredménnyel és így a tulajdonos csalódott lesz. Pedig mindössze az történt, hogy a home stagingnek nem megfelelő szintjét végezte el. Amennyiben a tulajdonos nem nyitott a nagyobb idő, energia befektetésre, akkor feleseleges pénzkidobás kisebb összeget elkölteni és félig-meddig home stagingelni! Ilyenkor csak annyit szabad javasolni, hogy takarítson ki, rakjon rendet a tulajdonos, ami segíthet, hogy legalább ne legyen “riasztó” a vevők számára az ingatlan, de ne várjon értéknövekedést!

Több tíz millió a tét, légy tudatos!

Ma már több tíz-, akár százmilliós összegekről beszélünk egy- egy ingatlan értékesítésénél. Aki tudatosan készül rá, és konzultál home staging szakemberrel, sok milliót nyerhet, vagy épp nem veszít (!) eladáskor. Legtöbbünknek a legnagyobb vagyona az ingatlana, akár saját, akár befektetői ingatlanról van szó. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az eladás siker sztori legyen!

 

1. Töltsd ki az űrlapot!

Add meg az elérhetőségedet, hogy felvehessük Veled a kapcsolatot!

 

2. Add meg ingatlanod néhány adatát!

Az űrlapon a “Tovább” gombra kattintva teheted meg.

 

3. Kattints a “Visszahívást

kérek” gombra, és kész is vagy!

Várd a jelentkezésünket és mindent megbeszélünk!