Barion Pixel

Eladási ár növelése funkcióváltással

A vevő nem négyzetmétert vesz!!! – eladási ár növelése funkcióváltással

Minden felkészítést a piac részletes elemzése előz meg. Csakis így lehet meghatározni, hogy milyen munkálatokat kell és szabad elvégzeni egy adott ingatlanban eladás előtt. Sokszor van olyan helyzet, hogy bár a lakás állapota nem indokolná a felújítást, elég lenne egy festés, vagy konyhabútor csere, az elemzés mégis azt az eredményt hozza, hogy a legnagyobb eladási ár növelés funkcióváltással érhető el. Miért mondjuk ezt?

Nézzük a tényeket!

✅ a vevők nem nm-ben gondolkodnak, hanem funkcióban! – ha van két szoba, az fontosabb tényező, minthogy a szobák 10 vagy 13 nm-esek. Az életmódunkhoz, családmodellünkhöz a szoba szám a meghatározó, nem a nm! Hiába van 200 nm-ed, ha 3 gyereked van, csak 2 szoba…

✅funkció váltással több célcsoport célozható meg, ez is az ár növelése funkció bővítéssel – pl. egy hálószobával csak egy egyedülálló vevőt vagy egy párt tudunk megcélozni, hiszen nekik lesz ideális a lakás. Ha két hálószobád van, már egy gyerekes család is szóba jöhet vevőként. Minél több embernek felel meg a lakásod, annál könnyebben fog vevőre találni.

✅nm növelés nélkül tudunk hasznos „nm-eket hozzáadni” az ingatlanhoz- Egy plusz szoba pédául plusz funkciót lát el, úgy, hogy az egyéb funkciók is megmaradnak, ezáltal olyan, mintha azt a helyiséget „hozzátoldottuk” volna a lakáshoz. 

Miért fontos ez? MERT EZÉRT FIZET TÖBBET A VEVŐ!

 A lakás eladási árát akár 30%-kal meg tudjuk növelni a megfelelő felkészítéssel, funkcióváltással! 
Ezek már olyan számok, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni.

Vegyünk egy konkrét pédát eladási ár növelésre funkcióváltással:

 

Az első képen egy konyhát láthatsz, amiből  a második képen látható szobát alakítottuk ki.  Ez természetsen többlet költséggel jár a felkészítés során, de mi mindig csak olyan beruházást, költséget javasolunk, ami garantáltan megtérül eladáskor! Nemcsak, hogy megtérül, de többszörösen visszahozza a magasabb eladási ár.