Barion Pixel

Add el válságban is alku nélkül!

 

Újabb sikeres értékesítés, válságban alku nélkül!

Újabb ügyfelünk népesíti az elégedett ingatlanértékesítők táborát! Az út azonban most kicsit döcögősre sikerült, de a várt végeredmény nem maradt el!

Neked is az első gondolatod a mai piaci környezetben az, hogy feltétlenül árat kell csökkenteni ahhoz, hogy el tudd adni a lakásod? Reménytelennek tűnik számodra, hogy válság idején add el jól az ingatlanod? Ezekkel a gondolatokkal nem vagy egyedül. Ingatlant jól eladni nehéz, ez tény. Azonban nem lehetetlen! Olvasd el esettanulmányunkat és győződj meg róla magad!

Évek óta készítünk fel lakásokat értékesítésre, és foglalkozunk ingatlanfejlesztéssel. Több, mint 70 lakás felkészítésében vettünk már részt, de a jelen piaci helyzet komoly kihívás elé állítja a lakásuk értékesítése előtt állókat.

A járvány magyarországi kirobbanása előtti napokban került piacra egy általunk eladásra felkészített ingatlan Budapesten a Városliget környékén. Arra számítottunk, hogy nem lesz könnyű az értékesítés, hisz 2019 harmadik negyedévétől kezdődően, a 2014 óta tartó folyamatos árnövekedés megtorpant, a kereslet csökkenni kezdett. Mindehhez hozzájött a pandémia, ami két vállra fektette az ingatlanpiacot. 

Az a kevés érdeklődő, aki vevőként a piacon maradt ezzel komoly helyzeti előnyre tett szert. Kínálat ugyanis akad bőven, míg a vevők száma drasztikusan visszaesett, így a korábbi éveket jellemző 2-3%-os alku egy-egy adás-vétel kapcsán, ma inkább 10%-ra tehető. A vevők ráérnek dönteni, körülnézni. Nem kell attól tartaniuk, hogy elkapkodják az orruk elől a kiszemelt lakást. Így bátrabban alkudoznak és ajánlanak jóval a kínálati ár alá.

Megbízónk ingatlana teljes körű felújításon esett át. Egy átlagos állapotú, hagyományos szoba-konyhás lakásból kellett egy, a piaci igényeknek megfelelő, magas minőségű lakást kialakítani. A stratégia egy külön hálószobás modern, világos, fiatalos élettér kialakítása volt, teljes műszaki felújítás mellett, annak érdekében, hogy a legmagasabb hozammal lehessen értékesíteni. 

A munkálatok február végére fejeződtek be, március közepén került a lakás az ingatlanpiacra. Ekkor azonban az ingatlanpiacot egy soha nem látott sokk érte, a érdeklődők gyakorlatilag az egyik napról a másikra eltűntek. Április elejétől azonban, ahogy az ingatlanpiacon némi mozgolódás kezdődött, meglepően sok érdeklődő érkezett a lakásra. Ezek a vevők azonban bőséges kínálatból válogathattak. Ebben a piaci helyzetben a vevő figyelméért a korábbinál sokkal jobban meg kell harcolni. 

Az elmúlt években ettől el voltunk szokva, hisz olyan ingatlanvásárlási láz tanúi lehettünk, ahol gyakran sorban álltak a vevők a lakásunk ajtajában. Ez a tendencia azonban most megfordult, sok az eladó vagy kiadó ingatlan és korábbiakhoz képest kevés a vevő. A kereslet pedig a jó vagy nagyon jó állapotú lakások piaca felé tolódik el. Minden vevő a lehető legjobb lakást akarja megkapni a pénzéért.

A tudatos, célcsoportra szabott felújítással és home staging-gel tálcán kínáltuk a vevőnek a tökéletes lakást, ahova csak költöznie kell. Így a vevőre sem kellett sokat várni, már a fotók alapján beleszeretett a lakásba és megtekintést vételi ajánlat követte. 

 A kínált ingatlan összehasonlíthatatlan volt a piacon lévő lakásokkal, messze kitűnt azok közül! Ennek meg is lett az eredménye: a világjárvány kellős közepén, 2 hónap alatt értékesítve az átlag kínálati ár felett 5%-kal alku nélkül! Ennél több bizonyíték nem is kell, hogy a tudatos ingatlanfelkészítés működik és meghozza a várt eredményt!

 Nézd meg a képeket, hogy honnan indultunk és mit hoztunk ki ebből az ingatlanból.

Legyen a tiéd a következő sikersztori, készítsd fel és add el MOST is a lehető legjobb áron az ingatlanod. A sikeres adás-vétel végeztével pedig dőlj hátra elégedetten, tudva, hogy mindent megtettél és a legtöbbet hoztad ki az értékesítésből! Az ingatlanpiaci tendenciákat nem tudjuk megváltoztatni, de a jelen helyzetből ki tudjuk hozni a lehető legjobbat!