Barion Pixel

A home staging ára

Mégis mennyibe kerül a home staging?

Talán ez a leggyakoribb kérdés, amit kapunk: mennyi a home staging ára? Egy közérthető példával szoktuk elmagyarázni, hogy miért nem lehet fontos információk hiányában korrekt árat mondani.

Vegyünk egy közérthető példát

Tegyük fel, hogy megkérdezzük Tőled, hogy “mennyibe kerül egy autó?” Valószínű, válasz helyett már kérdeznéd is, hogy “milyen autó”? Trabant vagy Mercédesz, új vagy használt, légkondis vagy anélküli, sérült vagy hibátlan, stb. Tehát, számtalan információra lenne szükséged ahhoz, hogy erre a kérdésre korrekt választ tudj adni.

Nincs ez másként akkor sem, ha a home staging ára a kérdés. Sőt, gondolj bele! A megbízó vagyona a tét, ez mekkora felelősséget tesz ránk, hogy valós, reális számokat mondjunk.

Először is egy alapos piacelemzést kell végeznünk. Tudnunk kell, hogy mekkora a kínálat az adott piacon a megbízóéhoz hasonló ingatlanokból, vagyis mekkora a konkurencia. Meg kell határoznunk, hogy mekkora értéknövekedést tudunk elérni, ahhoz mekkora ráfordítás szükséges, mennyi munkát jelent ez számunkra, és mindezt össze kell vetnünk a megbízó terveivel, lehetőségeivel! Egy ingatlan több tíz vagy akár száz milliós érték, ezért nem lehet “saccolgatni”.

home staging esetén legfontosabb a megtérülés

Szóbeli tanácsadás

A piacelemzés után következhet a szóbeli konzultáció, ahol a piacelemzést és az az alapján összeállított javaslatainkat megbeszéljük a tulajdonossal. Ez felkészülést, munkát igényel a részünkről, tehát ennek díja van. Mivel ez általában hasonló minden ingatlannál, ez egy fix díj.

Beszéljünk a home staging árakról

Ezen a konzultáción beszélhetünk arról, hogy mennyi a home staging ára. Vagyis, mennyi ráfordítás szükséges a felkészítéshez és maga a felkészítés mekkora munkát jelent számunkra. Belátható, hogy ez szinte minden ingatlannál egyedi, ezért minden esetben egyedi árat tudunk adni. Fontos, hogy mindig a megbízó lehetőségeihez igazítjuk a javaslatainkat. Természetesen, az elvárható értéknövekedés is attól függ, mekkora a tulajdonos hajlandósága, mennyi időt, energiát tud vagy akar rászánni a felkészítésre.

A klasszikus home staging

A klasszikus értelemben vett home staging során, ahol a kiindulás egy jó állapotú lakás, általában az értékének 1-5%-át lehet home staging költségként venni. Már korábban írtunk azonban arról, hogy a helyzet Magyarországon ettől sok esetben eltér. Szükség lehet nagyobb “beavatkozásra”. A magyar ingatlan piac nagyon speciális, ezért nehéz látatlanban home staging árakról beszélni, minden projekt egyedi.

Nem kockáztatsz semmit…

Tanácsadásunkon minden fontos kérdésre választ kapsz, és akár Te magad is belevághatsz a felkészítésbe! Ha pedig nem szeretnél vele bajlódni, mi mindent elvégzünk helyetted, egészen az értékesítésig! Semmit nem kozkáztatsz, hiszen a tanácsadás díját minden további munkánkba beszámítjuk! Ráadásul 100% pénzvisszafizetési garanciát adunk rá! Ha nem azt kaptad, amit ígértünk, visszafizetjük az árát!