Barion Pixel

6. Tipp: takaríts ki!

A takarítás kulcsfontosságú lépés egy ingatlan felkészítése során. Enélkül hiába minden erőfeszítés. Lássuk miért is….

Lássuk az hatodik tippet!

6. Tipp: takaríts ki!

Csillogjon minden úgy, mint egy szállodában. Egy koszos lakás azonnal visszataszító érzést kelt. Nem csak kevésbé lesz vonzó, hanem azt a gondolatot ébreszti az érdeklődőben, hogy az ingatlan nincs megfelelően karbantartva. Nem számít, milyen gyönyörűen felkészített az otthonod, ha nincs tisztaság.

Az egyik legfontosabb dolog, mielőtt piacra kerül a lakás, hogy gondoskodunk egy alapos nagytakarításról és a tiszta állapotot fent is tartjuk az értékesítés ideje alatt. Az érdeklődő bármikor hívhat, hogy szeretné megtekinteni a lakást, ezért folyamatosan készen kell állnia a vevő fogadására.

Takarítani nem csak a látható helyeken kell, a lakás minden apró szegletére figyeljünk. Az érdeklődő be fog nézni a gardróbba, és a konyhaszekrénybe, hogy lássa mennyi hely van, milyenek a tárolási lehetőségek. Gondoljunk bele, a csillogó mosogatótálcával és csapokkal vagy a fürdőszobában fehérre sikált fugával milyen hatást tudunk elérni. Ne feledkezzünk meg a gépek tisztításáról sem.

A mosogatógépnek és a sütőnek is ugyanúgy ragyognia kell.  A lámpák, kapcsolók, fogantyúk se maradjanak ki. Mossuk ki a függönyöket és pucoljuk meg az ablakokat, hogy semmi ne álljon a napfény útjába.

Különös figyelmet kell fordítani a szagokra is. A szagok ugyanúgy befolyásolják tudat alatt a a döntésünket, mint a látvány. Egy idilli otthonról mindenkinek egy kellemes, tiszta illat jut eszébe. Ne maradjon el a légkondicionáló berendezés tisztítása sem.
A tiszta és megfelelően karbantartott otthon bizalmat ébreszt a vevőben, hogy a pénzüket jó helyre teszik az ingatlan megvásárlásával.