Barion Pixel

6 legnagyobb home staging hiba 2.

Nézzük, a folytatást: mi a 6 legnagyobb hiba home staging során?

Ez előző részben megnéztük, hogy mi történik, ha nem a célcsoportodnak készíted fel a lakást, vagy még mindig a saját ízlésedre formálod. Vagy éppen nem megfelelően bútorozol, dekorálsz.

 

De mi a legnagyobb hiba home staging során, amit még elkövethetsz?

 

Rengeteg home staging tippet olvashatsz az interneten, mi is készítettünk már anyagokat a témáról. Talán már le is töltötted 8 milliós eset tanulmányunkat és 5 konkrét tanácsunkat. Ha nem, most  >>ITT megteheted.

Ha az előző részben leírt hibákba nem is esel bele, még mindig vannak olyan lépések, amlyeket minden képpen meg kell tenned, hogy tökéletes eredményt érj el a home staginggel.

Lássuk a másik 3 hibát, amit kerülj el, ha profi módon akarod felkészíteni  a lakásod eladásra.

6 legnagyobb home staging hiba

4.Nem szentelsz elegendő figyelmet a szanálásra, szelektálásra, pakolásra

Kifested a lakást, lecseréled a bútorokat, melyek nem szolgálják az értékesítést, de nem válsz meg – akár ideiglenesen –  a rengeteg holmitól, személyes tárgytól, ruhától, cipőtől. Ha mindezt a lakásban hagyod, gyakorlatilag eldugod a “látnivalót” a vevő jelölted elől. Lehet, hogy gyönyörű az előszoba tapétája és egy mutatós padot helyeztél oda, de ha tele van kabátokkal és cipőkkel az előtér, akkor mindezt nem fogják észrevenni. Hiába cserélted le a csapot a konyhában, és a munkapultot. Ha tele van konyhagéppel, fűszertartókkal, különböző konyhai eszközökkel a pultod, akkor ezt az erőfeszítésed feleslege volt, nem veszi észre senki.

Szelektálj, szanálj és ha lakottan értékesíted az ingatlanod, akkor találj megoldást arra, hogy a holmijaid amire később szükség lesz tárold valahol (pl bérelj raktárat arra a pár hónapra).

Engedd, hogy a vevőd a lakásra fókuszáljon, ne a tárgyaidra.

 

5. Kihagyod az alapos takarítást

Ezt a pontot mindig átugrod, ha a home staging-ről olvasol? Hisz Te rendszeresen, heti szinten takarítasz az otthonodban. Home staging esetében azonban ennél sokkal alaposabb takarításra van szükség. Minden sarokban, a szekrények mögött, a mosogató alatt, a szekrényekben, a zuhanykabin sarkában tökéletes tisztaság az elvárt. A vevőid azt fogják figyelni, hogy az ingatlant az évek során megfelelően karban tartották-e.

6. Nem tulajdonítasz jelentőséget a profi fotóknak

Kész vagy a felkészítéssel, létrehoztál egy tágas, világos, harmonikus enteriőrt és azt gondolod elég ha a telefonoddal körbefotózod, hisz a Te gépeden már 3 kamera van, ami tökéletes képeket csinált a múltkori nyaraláson is a családról. 

Nem is szeretnénk ezt sokáig magyarázni, elég beszédesek az alábbi képek.

home staging nem profi fotó
home staging profi fotó

Az első fotót mi készítettük profi géppel, fotózási ismeretek nélkül, a második kép profi fotósunk anyaga. Döntsd el Te, melyik képpel tudsz kitűnni az ingatlan hirdetési portálokon? Melyik fotóra kattint rá az érdeklődő görgetve a több száz lakás között?

Most már tudod, hogy mire kell nagyon figyelned lakásod felkészíteskor. Ha segítségre van szükséged, keress bennünket és levesszük a  terhet a válladról.