Barion Pixel

6 legnagyobb home staging hiba 1.

Összeszedtük, mi a 6 legnagyobb home staging hiba

Mostanra tisztában vagy vele, hogy micsoda ereje van a home staging-nek és mennyivel gyorsabban és jobb áron tudod a segítségével értékesíteni az ingatlanod. De mi a helyzet a leggyakoribb hibákkal, amiket elkövetnek a tulajdonosok a felkészítés során. 

 

Mi a legnagyobb home staging hiba, amit elkövethetsz?

 

Rengeteg home staging tippet olvashatsz az interneten, mi is készítettünk már anyagokat a témáról. Talán már le is töltötted 8 milliós eset tanulmányunkat és 5 konkrét tanácsunkat. Ha nem, most  >>ITT megteheted.

Néhány tipp, ötlet neked feleslegesnek tűnik, túl nagy macerával jár ezért inkább kihagyod vagy nem tulajdonítasz neki igazán jelentőségét, mert nem érted, hogy az milyen hatást vált ki a vevőből? Ha felmerült ez Benned, olvasd el mini cikk sorozatunk első részét.

 Tehát most fordítsuk meg a dolgot. Kiemeltünk 6 területet, amit ha elhibázol vagy kihagysz, az egész felkészítés hiábavaló, nem éred el vele a kívánt hatást.

6 legnagyobb home staging hiba

1. Az első és legfontosabb, hogy nem a célcsoportodnak készíted fel a lakásod

Felmérted, hogy az ingatlanod igényel némi felújítást, de nem tudsz elszakadni a saját igényeidtől. Gondold át, ki lesz a vevői célcsoportod, ki fogja megvásárolni az ingatlant, nekik milyen igényeik vannak? Ne hagyd magad elbizonytalanítani, ezt folyamatosan tartsd fókuszban. Nem számít, hogy te a második hálószobát gardróbnak vagy irodának használtad.  Ha a célcsoportod gyerekes család vagy fiatal pár akik gyermeket terveznek akkor be kell mutatnod, hogy az a hálószoba alkalmas gyerekszobának, elfér benne egy egyszemélyes ágy, van tárolási hely és még egy íróasztalnak is van hely.

 

2. Unalmasnak találod a semleges színeket

Nézegeted a lakberendezési oldalak fotóit, inspirációkat gyűjtesz a pinterest-en, és úgy érzed itt az ideje megvalósítani az elképzeléseid és valami szuper vagány enteriőrt létrehozni. Kérjük, ne tedd! Most mondhatod, hogy de nálatok is láttam nagyon élénk tapétákat és extra színes bútorokat, mint például ennél a projektnél Ezeket a lakásokat azonban rövidtávú kiadásra készítettük, más igényekre kellett reagálnunk mint eladás vagy hosszú távú kiadás esetében.

Eladásra vagy hosszú távú kiadás esetében maradj a semlegesnél, halvány krém falak, világos bútorok, szintén világos pl fehér konyhabútor és semleges színű burkolatok. Élénk színeket maximum kiegészítők, párnák, dekorációk esetében használj.

3. Felújítasz, de nem bútorozol, VAGY bútorozol, de nem dekorálsz

Ügyfeleink gyakran sóhajtanak egy nagyot, mikor felújítást követően elkészül a beszerzési lista a bútorokról és a dekorációkról. Megfordul a fejükben, hogy itt megállnak. (Ha velünk dolgozol, ezt a gondolatot biztosan elfelejted azonnal! 🙂 ) Azonban, ha ezen a ponton megállsz elveszik minden amiért dolgoztál. Ugyanis mi is a célod a home staging-gel? Beleszeressen a vevő a lakásodba. Az üres falakba nem fog beleszeretni. Ehhez kell hangulatot teremtened. Kényelmes nappali puha takaróval a kanapén, hangulatos olvasósarok a hálószobában, gyönyörűen terített asztal. Ez mind elengedhetetlen, hogy a minden elsöprő első benyomást tegyen a vevődre.

Megismertél a 6 legnagyobb home staging hiba közül hármat. A folytatásban olvasd el a másik hármat is, hogy nehogy elkövesd őket és így rontsd az esélyeidet ingatlan eladáskor.

első home staging könyv magyarul