Barion Pixel

5. Tipp: szabadulj meg a felesleges holmiktól!

Most, hogy a tegnapi tippünk után személytelenítetted a lakásodat, ideje, hogy kiselejtezd a felesleges holmijaidat!

Lássuk az ötödik tippet!

5. Tipp: szabadulj meg a felesleges holmiktól!

Ha már nekiálltál a személytelenítésnek, folytasd úgy, hogy átnézed az egész lakást: mire van valóban szükség egy tágas, szellős érzetű lakás kialakításához. Minden, ami akadályt jelent ebben, kerüljön el a lakásból! A szoba persze attól nem lesz nagyobb, hogy megszabadulunk a felesleges dolgoktól, viszont nagyobbnak, tágasabbnak TŰNIK.

Csak azok a bútorok maradjanak a lakásban, amik valamilyen fontos célt szolgálnak: megmutatják az adott tér funkcióját vagy jelenlétük hangulati elemként képvisel értéket. Lehet, hogy az eladásra szánt lakás szűkös a benne élő családnak, mert időközben megszülettek a gyermekek, de tökéletes egy fiatal párnak. Kerüljük azt a látszatot, hogy kinőttük a lakást, pakoljunk el, szállítsunk el minden felesleges bútort, ruhát, konyhai eszközt, könyvet az ingatlanból. A vevő bele fog nézni a gardrób szekrénybe és a konyha szekrénybe is!

Amire még később szükséged lehet, csomagold el, a lakáseladás idejére helyezd el barátoknál, vagy akár raktárba is viheted, a fölösleges dolgoktól pedig vegyél búcsút. Ne csak az apró dolgokra, dísztárgyakra, könyvekre nézz kritikus szemmel, hanem a bútorokra is! De légy tudatos földlakó és ne rögtön szemetet csinálj belőlük! Lehet, hogy valamelyik barátodnak örömet szerezhetsz a számodra már kevésbé értékes tárgyakkal, de számtalan befogadó hely is van, ahol adományként rászorulókon is segíthetsz velük. Akár el is adhatod őket, és a befolyt összeget a lakás további felkészítésére is fordíthatod!

Miért ne kezdenéd el a csomagolást most? Ha eladod a lakást, úgyis neki kell állnod. Mennyivel egyszerűbb dolgod lesz így, ha holnap megérkezik a Vevőd!