Barion Pixel

4. Tipp: személyteleníts!

Lássuk a negyedik tippet!

4. Tipp: személyteleníts!

Kevés dolog rémiszti el gyorsabban a vevőt, mint egy zsúfolt lakás. A rengeteg személyes tárgy megnehezíti számára, hogy bele tudja képzelni magát a lakásba. Az érdeklődő nem a TE otthonodat, hanem az ÖVÉT akarja látni, és abba nem férnek bele a Te emlékeid, a gyermeked rajzai vagy az utazásod alkalmával készült fotók, bármilyen büszke is vagy rájuk. Könnyítsd meg a dolgát azzal, hogy a személyes tárgyaidat elpakolod. (Előbb-utóbb úgyis csomagolni kell, amikor elköltözöl.)

Hozz létre egy semleges, de ízléses környezetet. A visszafogott színek és a személytelen dekorációs tárgyak használata tiszta, friss légkört teremt, mely a lakást nyitottabbá, tágasabbá, hívogatóbbá teszi. Az így felkészített lakásokat a vásárlók jobbnak, tisztábbnak és jobban karbantartottnak érzik.

Cél, hogy a leendő vevő maga előtt lássa, hogy fog élni a lakásban, és hogy hogyan teszi majd ő személyessé az otthonát.

Azoknak, akik gyerekekkel élnek a lakásban, sokkal nehezebb dolguk van. Egyrészt akadályozott a személytelenítés, hiszen lépten-nyomon olyan tárgyakba ütközünk, amelyek hozzájuk köthetők és napi szinten szükségük van rá, másrészt sokkal problémásabb a rend és a tisztaság folyamatos fenntartása. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy ha Te is ebben a cipőben jársz és meg tudod oldani, már a felkészítés és az értékesítés előtt költözzetek el. Megéri meghozni ezt az áldozatot, mert az ezzel járó kellemetlenségek és esetleges költségek (pl. albérleti díj) meg fognak térülni a gyors és sikeres eladáskor.

Természetesen a kívánt állapot fenntartása nem lehetetlen gyerekkel sem, azonban óriási erőfeszítést igényel a család minden tagjától, ha az értékesítés ideje alatt ott maradnak a lakásban. Nekünk, home stagereknek az a feladatunk, hogy ennek a szemléletnek az eszköztárát használva megtaláljuk azt a legjobb megoldást egy-egy ingatlan felkészítésekor, amit a megbízóink élethelyzete, lehetőségei, illetve az adott ingatlan adottságai lehetővé tesznek.

Ha kisállatot tartasz a lakásban, az szintén nem könnyíti meg a dolgodat, hiszen az állatszőr és -szag nem kívánt tényezők a lakás bemutatásakor. Javasoljuk, hogy az értékesítés idejére keress kedvenced számára átmenetileg másik otthont, vagy ha nem tudsz elszakadni tőle, költözzetek együtt el a lakásból. Ezzel máris óriási lépést teszel a sikeres eladás felé.