Barion Pixel

3. Tipp: fókuszban a konyha és a fürdőszoba

Nézzük, milyen szerepe van egy ingatlan eladásánál a konyhának és a fürdőszobának!

Lássuk a harmadik tippet!

3. Tipp: fókuszban a konyha és a fürdőszoba

A fürdőszoba és a konyha “adja el” a lakást. Gondolj bele, hogy e két helyiség állapota milyen sokat elárul egy lakásról. A 20 éves csempék a falakon, az elkoszolódott fuga a padlólapok között, a megsárgult és lógó ajtajú konyhabútor, a vízköves mosogatótálca, a leégett zsír nyomai a sütőn és a tűzhelyen és az elhasználódott konyhapult nem tud vonzalmat kelteni.

Ha viszont minden frissességet sugároz, tökéletesen ragyogó a tisztaság, a csempe és a szaniterek csillognak, jól funkcionál a konyhabútor és minőségi gépek kerülnek beépítésre, rögtön bizalmat ébresztesz a vevőben. Nyugodt lehet, hiszen megelőlegezi, hogy ezt a minőséget képviseli a lakásod többi helyisége is.

Ezekben a helyiségekben gyakran még a nagyobb befektetések is megtérülnek. Munkánk során volt szerencsénk részt venni néhány jó állapotú lakás eladásra való felkészítésében, és bizony számos esetben javasoltuk a konyha vagy a fürdőszoba kisebb-nagyobb mértékű felújítását. Ezzel kategóriát tudott ugrani, és lett egy közepes kategóriájú lakásból egy nagyon jó állapotú ingatlan. Ennek eldöntése azonban már komoly mérlegelést igényel, amit szakemberre kell bízni.