Barion Pixel

2. Tipp: gondold át a bútorozást!

Most, hogy a tegnapi tippünk után kijavítottál minden hibát a lakásban, ideje szétnézned a bútorok között.

Van 9 HOME STAGING tippünk, hogyan tűnj ki, és hogyan add el a lakásod a lehető legjobb áron és a legrövidebb időn belül a lelassult ingatlanpiacon is!

NEM az árcsökkentés az egyetlen eszközöd!

Lássuk a második tippet!

2. Tipp: gondold át a bútorozást!

A bútorok egyik legfontosabb szerepe az eladáskor, hogy megmutassák melyik helyiség mire való. A megfelelő méretű és mennyiségű bútor elhelyezése, a közlekedési útvonalak szabadon hagyása egyrészt megnyitja a szobát és ezáltal az nagyobbnak tűnik, másrészt egyértelmű lesz a helyiség lakásban betöltött szerepe.

Sokszor előfordul, hogy a saját otthonunkban észre sem vesszük, hogy bizonyos helyiségeket nem a rendeltetésüknek megfelelően használunk. Persze az is lehet, hogy nincs más lehetőségünk, mert kevés a helyünk, több szobára lenne szükségünk.

Egy fiatal pár első, kétszobás lakásában valószínűleg mindenki számára világos, hogy az egyik helyiség a nappali, a másik a hálószoba. De az első gyermek megszületésével valószínűleg átrendeződnek a funkciók, mert a szülők a nappaliban fognak aludni, a gyerek pedig a hálóban. Akkor hol is van most a nappali? És hogy is fér el az általunk gyerekszobának használt helyiségben egy franciaágy? Mutassuk meg!

A konyha funkcionálisan kiszolgálja az ott lakókat? Egy kis garzon lakásban teljesen megfelelő, ha csak egy kis teakonyha, esetleg reggelizőpult áll rendelkezésre, azonban egy 3 szobás lakásban már elengedhetetlen, hogy a konyha teljesértékű legyen. Egy család életének központi eleme a főzés és az étkezés, meg kell oldani minden konyhagépnek a helyét, gondolni kell a tárolásra és az étkezőasztalnak is fontos szerepe van.

Segítsd a vevőt abban, hogy megmutatod neki, hogy valójában melyik helyiség mire szolgál.

A megfelelően elhelyezett berendezéssel ugyanakkor rögtön abban is segíted, hogy felmérje, hova mekkora bútordarab fér el. Az emberek több, mint 90 %-a egy üres lakásban egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy mit hova tegyen. Hol legyen a kanapé, az íróasztal, az étkező? És egyáltalán mekkora legyen az a kanapé, íróasztal és étkező, hogy el is férjen. Mutasd meg neki, ne legyen ez számára kérdés!

Újrabútorozással csodát lehet tenni. Nézd meg az előtte-utána képeket. Érzed a különbséget a 2 kép között? Melyikbe fog a vevőd vajon beleszeretni?

Az alábbi képen egy három szobás lakás konyhája felkészítés előtt és után. A lakás legjobb arcának megmutatásához elengedhetetlen volt, hogy bővítsük a konyhát és az étkezőasztal is megtalálja a helyét.

Gyerekszobából hálószoba! Ha a lakásban a nappali mellett egyetlen szoba van, azt minden esetben hálószobának rendezzük be. Az első képről kevesen tudják elképzelni, hogy ebben a szobában elfér egy teljes értékű franciaágy két éjjeliszekrénnyel. Mutassuk meg! Ne hagyjunk kérdéseket a vevők fejében. Adjunk nekik kész megoldást!

Az alábbi nappali bútorai sem funkcionálisan, sem anyagukban, sem színeiben nem megfelelőek arra, hogy megmutassuk a lakás legjobb arcát. Az étkezőasztal helye sem a nappali közepén van, és a sötét, robosztus bútorok rendkívül lehangoló a látványt nyújtanak. A felkészítés után, csupán a bútorok cseréjével egy sokkal tágasabb, letisztultabb, kellemesebb hangulat fogadja az érdeklődőt. Mindemellett az egész helyiség sokkal világosabbnak is tűnik, pedig nem lett több ablaka. 🙂