Barion Pixel

FÓKUSZBAN A KONYHA

 

12 biztos tipp konyhád felkészítésére

A konyha és a fürdőszoba adja el a lakást – hangzik a mondás. Mi azért azt gondoljuk egy sikeres értékesítéshez ennél több kell, de kétségtelen, hogy ezen helyiségek állapota döntő jelentőségű. Kövesd tippjeinket, állj neki még ma és a hatás nem marad el! Ragyogjon a konyhád legszebb fényében! 🙂

 1. Legyen a konyhád tökéletesen tiszta. Takarítsd ki olyan helyeken is, ahol még talán soha. Ne hagyd ki a konyhaszekrény alatti részt és a fiókok se maradjanak koszosak. Az alapos takarítás az egyik legfontosabb dolog, amit a sikeres értékesítés érdekében megtehetsz. A csillogóan tiszta konyha elengedhetetlen ahhoz, hogy megmutasd az otthonod legjobb arcát.
 2. Fordíts kiemelt figyelmet a szagokra. Mielőtt érdeklődőt fogadnál a lakásban győződj meg róla, hogy a kuka üres, és a hűtőben sem maradt olyan étel aminek erős szaga van. A kellemetlen illatok mély nyomot hagynak az emberben, ne riaszd el a potenciális vásárlód. A mosogató is lehet kellemetlen szag forrása, takarítsd alaposan át, töröld át esetleg citrommal vagy kellemes illatú tisztítószerrel. Arra is vigyázz, hogy ne legyen erős fertőtlenítő szaga a lakásnak.

 3. Frissítsd fel a konyhában a festést, ha szükséges. Koszos a fal a szemetes mögött? Kis befektetéssel, óriási eredményt lehet elérni. 

 4. Csöpög a csap? Mozog a szekrény ajtó? Javítsd meg!

 5. Tisztítsd meg a konyha ablakot kívül és belül is. Ha használsz rolót vagy függönyt az ablakon, mosd ki azt is.

 6. Távolíts el a pultról mindent. Kerüljön be a szekrénybe a kenyérpirító, a sótartó, a fűszerek, mosogatószer, a mosogatószivacs és minden egyéb. Ha mutatós kávéfőződ van az maradhat, néhány fűszernövény kíséretében. Minden mást tegyél el szem elől.

 7. Rakodj össze a szekrényekben is! Igen, belül is. Az érdeklődő bármikor benézhet ide is. Ha kupi és zsúfoltság van, a vevőd könnyen gondolhatja azt, hogy nincs a konyhádban elég tárolóhely. Szabadulj meg a felesleges dolgoktól. A szekrényben pedig használj mutatós tárolókat, melyek tovább növelik a rendezettség érzetét.

 8. Fordíts kiemelt figyelmet a mosogatóra és a csaptelepre. Nagyon jó benyomást kelt, ha ezek csillogóan tiszták.

 9. Itt az ideje, hogy a konyhagépek belsejét is kitakarítsd.  

 10. Dekoráld a nyitott polcokat! Használhatsz itt is mutatós tárolókat, fontos, hogy ezek egyformák legyenek, de legalábbis színben és stílusban harmonizáljanak egymással és a konyhával. Ha edényeket és poharakat tartasz itt, azok is rendezett összképet mutassanak. 

 11. Díszítsd a konyhád egy szép tállal, amit friss gyümölccsel töltesz meg. A zöld vagy a piros alma, citrom nagyon szépen mutatnak egy tálban.

 12. Koronázd meg a látványt! Tégy friss virágot a pultra vagy az étkezőasztalra. Ahogy a gyümölcsök, úgy a friss vágott virág vagy a fűszernövények is életet és vidámságot hoznak a térbe. Üde színfolt a szépen letakarított konyhában.